Kuntouttava hevostoiminta

Sivut ovat vielä työn alla ja esimerkiksi hinnastot ovat puutteelliset.

Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä niin kerron lisää!

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on ammatillista ja tavoitteellista, syrjäytymisen ehkäisyyn, sosiaaliseen kasvuun ja hyvinvoinnin tukemiseen tähtäävää toimintaa. Sitä käytetään erityisesti lasten ja nuorten kuntoutuksessa, mutta se sopii kaiken ikäisille asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea ja kuntoutusta jollakin elämän alueella. Sosiaalipedagogista hevostoimintaa toteuttaa koulutettu SPHT®-ohjaaja. Toiminnan peruselementtejä ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja elämyksellisyys.  Hevosen avulla pyritään näyttämään niiden asioiden tärkeys, joista oma hyvinvointi syntyy, kuten esimerkiksi puhtaus, terveellinen ravinto, säännölliset ruoka-ajat, sopiva liikunta ja riittävä lepo.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta voi sisältää ratsastusta, mutat ratsastustaidon opettelu ei ole toiminnan päätarkoitus. 

Lue lisää sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta SPHT-yhdistyksen sivuilta www.hevostoiminta.net

Osallistujamäärä: Toiminta toteutetaan yksilötoimintana tai pienryhmissä (max. 3 henkeä)

Kesto: 1,5 h 

Hinta: 1 osallistuja 60 € / kerta

2-3 osallistujaa 40 € / hlö / kerta

Useamman toimintakerran sarja: kysy tarjous erikseen.

Useamman hevostoimintakerran sarjaan sisältyy aina maksuton tutustumiskäynti, jonka aikana määritellään toiminnan tavoitteet.

Hevostoiminta voidaan joissain tapauksissa toteuttaa myös asiakkaan luona tai muulla tallilla, kysy tällöin tarjous erikseen.
 

Hevosavusteinen nepsy-valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus on ohjauksellinen ja tavoitteellinen kuntoutusmenetelmä, joka on suunnattu asiakkaille, joilla on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia.

Neuropsykiatrisista oireyhtymistä tunnetuimpia ovat tarkkaavuuden ja aktiivisuuden häiriö ADHD ja ADD, Aspergerin syndrooma sekä Touretten oireyhtymä.

Neuropsykiatrinen valmennusmenetelmä tukee erityisesti puutteellisten toiminnanohjauksen taitojen harjoittelemista. Toiminnanohjaus on ikäänkuin toiminnan "lennonjohto" eli sillä tarkoitetaan taitoja, joiden avulla asioita saadaan tehdyksi eli esim. suunnittelukyky, aloittamisen kyky, loppuunsaattamisen kyky, organisointikyky ja ajanhallinta.
Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien henkilöiden arjen- ja elämänhallinnan taitoja, uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä sekä myönteisen elämänpolun rakentumista. Valmennuksen avulla pyritään opettelemaan uusia toimintatapoja mahdollisimman hyvän itsenäisen elämän hallitsemiseen. Valmennuksen kohteena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue itsensä ja kodista huolehtimisesta aina seurustelusuhteeseen.

Hevosvierailut laitoksiin

Hevosemme tulevat vierailulle laitoksiin tai tapahtumiin.

Hevosen vierailu on ihana ohjelmanumero esimerkiksi ikäihmisille, kehitysvammaisille tai mielenterveyskuntoutujille. 

Hevonen voi tulla pelkästään taputeltavaksi ja katseltavaksi, tai sen kanssa voidaan järjestää toimintaa, esimerkiksi hevosen hoitamista, talutusratsastusta tai kärryajelua. 

Paljon tilaa emme tarvitse vaan riittää kun hevosta varten löytyy pienkin piha-alue.

Pääsääntöisesti vierailemme noin 100 kilometrin säteellä kotitalliltamme Savitaipaleen Heituinlahdesta.

Halutessanne mukaan vierailulle voivat kesäaikaan tulla myös ihanat luppakorvaiset kanit.

Ryhmävierailut hevostilalla

Hevostilamme soveltuu vierailukohteeksi esimerkiksi lasten, ikäihmisten tai kehitysvammaisten ryhmille.

Vierailun sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Tilamme ovat esteettömät ja toivotamme tervetulleeksi myös liikuntarajoitteiset vierailijat.