Palvelut erityisryhmille

Hevostilavierailut ja hevosvierailut laitoksiin

Eri kokoiset ryhmät voivat tulla vierailulle hevostilallemme, tai hevosemme voivat tulla vierailemaan esimerkiksi ikäihmisten ja kehitysvammaisten laitoksiin.

Vierailu voi sisältää pelkästään hevosten ja tilan muiden eläinten katselua ja niihin tutustumista, tai hevosten kanssa voidaan järjestää toimintaa esimerkiksi hevosen harjaamista, talutusratsastusta tai kärryajelua.

Paljon tilaa emme vierailuun tarvitse vaan riittää kun hevosta varten löytyy pienikin piha-alue.

Omat tilamme ovat esteettömät ja helppokulkuiset. Tallilla on esteetön wc ja lämmin tallitupa esimerkiksi eväiden syöntiin. Lähistöltä löytyy myös laavuja makkaran paistoon. 

Vieriluja teemme pääsääntöisesti noin 100 kilometrin säteellä kotitalliltamme Savitaipaleen Heituinlahdesta.

Hinnat alkaen 100 € (sis. alv 24 %) Hinnat sisältävät matkakulut 20 km etäisyydelle talliltamme. Tämän ylittävältä osuudelta laskutetaan matkakulut 1 € / km.

Kysy lisää niin suunnitellaan juuri teidän toiveitanne vastaava kokonaisuus!

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on kehitetty erityisesti lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn, sosiaaliseen kasvuun ja hyvinvoinnin tukemiseen, mutta se soveltuu kaiken ikäisille asiakkaille jotka tarvitsevat tukea jollakin elämän osa-alueella. Sosiaalipedagogista hevostoimintaa toteuttaa koulutettu SPHT®-ohjaaja. Asiakas oppii sekä hevostaitoja että saa vahvistusta niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiinsa.

Lue lisää sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta SPHT-yhdistyksen sivuilta www.hevostoiminta.net

Toiminta toteutetaan yksilötoimintana tai pienryhmissä (max. 3 henkeä)

Kesto: 1,5 h

Hinta: 1 osallistuja 60 € / kerta

2-3 osallistujaa 40 € / hlö / kerta

Hinnat sis. alv. 24 %


Useamman toimintakerran sarja: kysy tarjous erikseen.

Useamman hevostoimintakerran sarjaan sisältyy aina maksuton tutustumiskäynti, jonka aikana määritellään toiminnan tavoitteet.

Hevostoimintaa voidaan myös yhdistellä neuropsykiatrisen valmennuksen kanssa (katso lisää seuraavasta kohdasta).

Hevostoiminta voidaan joissain tapauksissa toteuttaa myös asiakkaan luona tai muulla tallilla, kysy tällöin tarjous erikseen.


 Ratkaisukeskeinen nepsy-valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus on suunnattu erityisesti asiakkaille, joilla on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia kuten ADHD ja ADD, Aspergerin syndrooma tai Touretten oireyhtymä.

Neuropsykiatrinen valmennusmenetelmä tukee erityisesti puutteellisten toiminnanohjauksen taitojen harjoittelemista. Tavoitteena on arjen- ja elämänhallinnan paraneminen, uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä sekä myönteisen elämänpolun rakentuminen.

Valmennuksen aikana keskitytään yleensä yhteen, asiakkaan itse määrittelemään tavoitteeseen. Valmennus sopii kaiken ikäisille ja kohteena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue itsensä ja kodista huolehtimisesta aina seurustelusuhteeseen.

Lue lisää nepsy-valmennuksesta Neuropsykiatriset valmentajan ry:n sivuilta https://neuropsykiatrisetvalmentajat.fi

Valmennus toteutetaan tavallisesti yksilövalmennuksena.

Kesto: 1,5 h

Hinta: 60 € / kerta

Hinnat sis. alv. 24%

Useamman valmennuskerran sarja: kysy tarjous erikseen.

Useamman valmennuskerran sarjaan sisältyy aina maksuton tutustumiskäynti, jonka aikana määritellään valmennuksen tavoitteet.

Nepsy-valmennus voidaan toteuttaa joko hevosavusteisti, muita eläimiä hyödyntäen tai ilman eläinavusteisuutta. Valmennuksessa voidaan käyttää myös asiakkaan omaa eläintä!

Nepsy-valmennusta voidaan myös yhdistää sosiaalipedagogisen hevostoiminnan (katso edellinen kohta) kanssa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.